ŠKOLSKI SERVIS d.o.o. | Opremanje I Projektiranje Domova Za Starije Osobe, ROMPA – Multisenzorna Soba | Cijela HRVATSKA

ŠKOLSKI SERVIS d.o.o. | Opremanje I Projektiranje Domova Za Starije Osobe, ROMPA – Multisenzorna Soba | Cijela HRVATSKA

Zagreb je bogatiji za još jednu multisenzornu sobu (ROMPA) za starije osobe tzv. snoezelen, čije smo opremanje upravo dovršili u Domu za starije osobe Maksimir.

Snoezelen ili kontrolirano multisenzorno okruženje je terapija koja se sedamdesetih godina 20. st. razvila u Nizozemskoj, a dvadesetak godina kasnije proširila svijetom.

Snoezelen soba je okruženje kreirano u svrhu stimuliranja i okupiranja osjetila: riječ je o sobi koja korisnicima oboljelim od Alzheimerove bolesti i drugih psihofizičkih bolesti, ali i djeci s poteškoćama u razvoju, senzornim oštećenjima ili kod problema s pažnjom omogućuje stimulaciju osjeta i stjecanje novih iskustava putem mirisa, opipa i zvuka.

Svjetlosni efekti pomoću specijalnih projektora s optičkim vlaknima, boje, mirisi, zvukovi, vodeni krevet te predmeti različitih tekstura imaju terapeutski učinak stimuliranja svih čula.
Ugodna, opuštajuća atmosfera kod osoba koje boluju od demencije stvara osjećaj mira i spokoja, čime se postiže ugodnije i kvalitetnije življenje.

ŠKOLSKI SERVIS d.o.o.
Opremanje I Projektiranje Domova Za Starije Osobe, ROMPA – Multisenzorna Soba
Adresa: Hvarska 5, 10 000 Zagreb
Direktor: Karmen Kunstić
Tel: 01/6188 999
Web: http://www.skolski-servis.hr
E-mail: info@skolski-servis.hr